Autor: Informer.rs

05.06.2024.

14:57

Foto: Promo

Vesti

Zajednička inicijativa grada Novog Sada i kompanije NIS: Ekološkom akcijom na plaži „Oficirac" obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Klub volontera Kompanije NIS, tradicionalno organizuje ekološke akcije povodom ovog značajnog datuma, a ove godine u partnerstvu sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine grada Novog Sada, vredni volonteri okupili su se oko zajedničke ideje i želje da Oficirsku plažu koja predstavlja jednu od omiljenih lokacija svih Novosađana detaljno očiste i urede uoči početka letnje sezone. Ovom prilikom, prisutnima su se obratile Mira Radenović Bojić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada i Svetlana Duvnjak, rukovodilac Sektora za zaštitu životne sredine kompanije NIS.

Informer

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine rekla je da je zaštita životne sredine izuzetno važna tema, a da grad Novi Sad kao i svih prethodnih godina, nastavlja sa čišćenjem Novog Sada.

- Današnji dan obeležavamo akcijom čišćenja „Oficirca" zajedno sa Klubom volontera NIS-a. Ono što je ključno jeste da je NIS, kao kompanija koja posluje u Novom Sadu, jedna od najodgovornijih kompanija što se tiče oblasti životne sredine, to je pokazala i poslednjim izveštajem o održivom razvoju. Mi smo inicirali zajedno sa NIS-om, jednu ovakvu akciju kako bismo samu temu životne sredine stavili u fokus i danas, na Svetski dan zaštite životne sredine - rekla je Mira Radenović Bojić.

Informer

 

Svetlana Duvnjak, rukovodilac Sektora za zaštitu životne sredine kompanije NIS rekla je da kompanija tradicionalno organizuje ekološke akcije koje su ujedno i prilika da se podsetimo da je zaštita životne sredine „obaveza i odgovornosti svih nas".

Informer

- Grad Novi Sad je grad u kome je sedište kompanije NIS i sa kojim gradimo i negujemo dugogodišnje dobre odnose i partnerstvo. To partnerstvo se ogleda u realizaciji brojnih projekata kako poslovnih tako i društveno odgovornih - rekla je Svetlana Duvnjak i zahvalila svim učesnicima akcije.

Informer

Zaštita životne sredine jedan je od prioriteta kompanije NIS, a od 2009. godine kompanija je u ekološke projekte i projekte kojima se indirektno ostvaruje pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine uložila više od 900 miliona evra.

Informer

O životnoj sredini kompanija NIS brine i u sinergiji sa svojim zaposlenima, koji pod okriljem Kluba volontera redovno učestvuju u ekološkim akcijama u okviru kojih su do sada uredili veliki broj izletišta, zelenih površina i priobalja reka, a takođe, redovno sprovode i edukativne radionce i kampanje putem kojih doprinose izgradnji ekološke svesti kod najmlađih članova naše zajednice.