05.06.2024.

16:02

Foto: Fondacija Humana srca

Vesti

Donacija u vrednosti od 20 miliona dinara za dečju bolnicu u Nišu!

Dnevna bolnica, infektivno odeljenje, intezivna nega za odraslu decu, neurologija, endokrinologija i druga odeljenja na ova dva sprata su dobila nove podove, elektro instalacije, plafone, osvetljenje, klime, klupe za čekaonice, televizore, medicinske krevete, otomane, stolove za instrumente, ormare, noćne ormariće, paravane, stalke za infuziju i kompletnu posteljinu za 50 kreveta, a sve u vrednosti od skoro 20 miliona dinara.

Početkom decembra 2023. godine potpisani su ugovori, a pola godine kasnije možemo da svedočimo da je Fondacija ispunila i više od očekivanog. Veliku podršku i pomoć je svakako imala i od svojih prijatelja, kompanije „Gigatron“, koji su obezbedili elektronske uređaje za kliniku po najpovoljnijim cenama. Ugrađeno je preko 20 klima i televizora.

Odeljenja su obogaćena i sa dve montesori table koje će deci koristiti da skrate dane u bolnici, a deci koja su ležala u trenutku obilaska osnivač Fondacije Danijela Vasilijević je podelila i bojanke.

- Tokom renoviranja smo imali mnogo izazova, pogotovo oko samog poda, koji je veoma skup i vrlo specifičan i zahteva poseban način održavanja. Radovi su trajali pola godine, ali sada kada
vidimo rezultate rada možemo reći da se isplatilo čekati i da će deca koja dolaze u ovu bolnicu imati bolje i lepše uslove za boravak, a medicinsko osoblje za rad -
 istakla je Danijela Vasilijević, obraćajući se prisutnim medijima.

Direktor UKC Niš prof dr Zoran Perišić i direktorka dečje bolnice prof dr Jelena Vojinović su se zahvalili Fondaciji na velikodušnoj donaciji, i istakli značaj ovakvih akcija, ne samo za zdravstvene ustanove, nego i za kompletno društvo u celini, imajući u vidu da svake godine kroz ovu bolnicu prođe veliki broj najmlađih pacijenata.