06.06.2024.

11:38

Foto: Foto: Shutterstock

Vesti

Stiže nova pomoć države! Prijave za subvencije od danas do 5. jula

Kako je ranije najavljeno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprava za agrarna plaćanja raspisala ovaj javni poziv za pravna lica, preduzetnike, kao i fizička lica koji su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Takođe, potrebno je da fizičko lice ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za 2024. godinu i to za najmanje 20 košnica pčela, a najviše 1.000, navodi se na sajtu Uprave.

Zahtev se podnosi preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Pomoć države se ostvaruju u iznosu od 1.000 dinara po košnici pčela, a za ostvarivanje prava na podsticaje po jednom javnom pozivu podnosi se jedan zahtev.

Bliža tehnička uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, prijavi na sistem, načinu popunjavanja i podnošenja elektronskog obrasca zahteva za ostvarivanje prava, kao i načinu pružanja tehničke podrške podnosiocima zahteva, objavljuju se na oglasnoj tabli Uprave za agrarna plaćanja na adresi Bulevar kralja Aleksandra 84, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi eagrar.gov.rs.