06.06.2024.

11:36

Foto: Shutterstock

Vesti

Skočila cena ove usluge u auto-servisima: Sada košta i do 20.000 dinara, a čeka se nedeljama kod majstora

Sveta Tadić, vlasnik jednog servisa rekao je za TV Prva da je cena servisa klime skočila ove godine, a razlog tome su poskupljenje gasa i sertifikat koji mnogi servisi još uvek nemaju.

- Cene su skočile ove godine iz opravdanih razloga, cena gasa otišla je gore, ali i drugi problem koji se pojavljuje, a to je sertifikat koji nemaju svi, pa ni mi jer smo u procesu sertifikacije. Cene se kreću od 5.000 do 6.000 dinara za stari gas i nove stanice koje idu i od 18.000 do 20.000 dinara. Zakazuje se, ali napominjem da još uvek ne radimo - kazao je Tadić i dodao:

- U principu bi svake godine trebalo kontrolisati klimu ukoliko osetite da se nešto dešava, da nema dovoljnu jačinu, da nema hladnoću. To nije veliki izdatak, ali u svakom slučaju čuva i najvažnije je da osim što treba servisirati treba zanemiti filter. Ako to ne uradite onda smo džaba sve drugo radili. Tu se skupljaju raznorazne bakterije i sve ostalo. Obavezno pre svake sezone toplog vremena i uključivanje klime treba zameniti i frilter - naglasio je Tadić, piše Prva.rs.