07.06.2024.

15:10

Foto: Informer

Vesti

Potpisani ugovori u oblasti sprečavanja korupcije: Civilne organizacije dobile finansijska sredstva

Opšti cilj konkursa je podizanje nivoa obrazovanja mladih u funkciji sprečavanja korupcije.

Kako je saopšteno, civilne organizacije, dobitnici  namenskih finansijskih sredstava su: Bečejsko udruženje mladih BUM - Bečej, za projekat Program za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih "Očisti korupciju", Podrinjski antikorupcijski tim?PAKT - Loznica, za projekat "Manje korupcije - bogatije društvo", Centar za obrazovanje i razvoj MAGENTA - Kladovo, za projekat Sprečavanje korupcije kroz osnaživanje i umrežavanje mladih na regionalnom nivou, 
Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju Užice, za projekat "Borba protiv korupcije u fokusu mladih".

- Potpisivanje ugovora bilo je prilika da Agencija još jednom potvrdi ostvarivanje tradicionalno dobre saradnje sa organizacijama civilnog društva, pružajući im podršku u sprovođenju aktivnosti usmerenih na edukaciju, osnaživanje i motivisanje mladih ljudi za aktivno učešće u sprečavanju korupcije. Na ovaj način je Agencija realizovala jedan od zaključaka Međunarodne konferencije održane u decembru prošle godine u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije - navodi se u saopštenju Agencije za sprečavanje korupcije.

Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju iznosi 6.000.000,00 dinara i obezbeđen je Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu.