Autor: Informer.rs

07.06.2024.

16:32

Foto: JU Vode Srpske

Vesti

U okviru manifestacije „Veliki srpski sabor“: Direkcija za vodne puteve ugostila delegaciju JU Vode Srpske! (FOTO)

Pored zajedničke sednice dve vlade i najavljenog kulturno-umetničkog programa koji će u prestonici Republike Srbije okupiti hiljade učesnika i posetilaca, biće predstavljena i usvojena posebna deklaracija o saradnji dve države. U sklopu zvanične delegacije Republike Srpske, predstavnici JU „Vode Srpske“ posetili su Direkciju za vodne puteve.

Direktor Aleksandar Pantelić ugostio je direktora „Vode Srpske“ gospodina Miroslava Milovanovića, finansijskog direktora i narodnog poslanika Milana Trninića i pomoćnika direktora za pravne poslove JU“Vode Srpske“, Budimira Ignjatova.

Nakon inicijalnog predstavljanja predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktora Pantelića, pomoćnika ministra za vodni saobraćaj Predraga Petrovića i direktora Agencije za upravljanje lukama Vuka Perovića, direktor „Vode Srpske“ se zahvalio na dobrodošlici uz nadu da će naše državne institucije u budućnosti uspešno sarađivati na zajedničkim ciljevima koji su pred nama.

Prijem koji je organizovan u svečanoj sali Direkcije bio je prilika da se predstavnici institucija dve države bolje upoznaju i prodube uzajamnu saradnju, razmatrani su problemi sa kojima se vodoprivredna preduzeća susreću kao i predlozi memoranduma i sporazuma koji bi trebalo da budu predstavljeni i potpisani u narednom periodu.

Informer

 

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Predrag Petrović je ispred nadležnog ministarstva poželeo toplu dobrodošlicu, uz poruku da je ideja o organizovanju ovog susreta sprovedena nakon prepoznate potrebe da se odnosi srodnih institucija i preduzeća učvrste i time otvori prostor za još boljom saradnjom.

Direktor Direkcije Aleksandar Pantelić uputio je reči zahvalnosti za ovu značajnu posetu predstavnika „Voda Srpske“ i poželeo u budućnosti što bolju saradnju dva preduzeća. Gospodin Pantelić je podsetio okupljene da je u avgustu 2023. godine organizovan sastanak ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Gorana Vesića i ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, gospodina Nedeljka Čubrila, gde su dogovorena pitanja saradnje na važnim državnim i infrastrkturnim projektima, i da je ovaj susret samo nastavak politike dobre saradnje i prakse koja je dogovorena i koju mi danas treba da nastavimo.

Direktor je napomenuo nekoliko značajnih investicija koje su izuzetno važne za obe strane, četiri nove saobraćajnice, novi most preko reke Save, rekonstrukcije graničnih prelaza i druge pozitivne projekte koji imaju za cilj da ojačaju i poboljšaju odnose dve države.

U znak pažnje i obeležavanja ovog susreta, direktor Direkcije Aleksandar Pantelić poklonio je delegaciji „Voda Srpske“ primerke knjige resornog ministra Gorana Vesića „Knjiga o Beogradu“, koja čini skup kolumni objavljenih u dnevnom listu „Politika“ u periodu od dve godine, u kojima je gospodin Vesić pisao o istoriji Beograda i drugim zanimljivostima vezanim za glavni grad Republike Srbije. Po završetku zvaničnog prijema u centralnoj zgradi Direkcije za vodne puteve, za goste i prisutne je organizovan obilazak Narodnog pozorišta, Doma vojske kao i Muzeja Đure Jakšića.