Autor: Informer.rs

07.06.2024.

16:44

Foto: MDULS

Vesti

Važan sastanak uoči Svesrpskog sabora: Ministarke Jelena Žarić Kovačević i Senka Jujić razgovarale o unapređenju odnosa!

Uoči ovog značajnog događaja delegacije dva ministarstva, Ministarstava državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske predvođene ministarkama Jelenom Žarić Kovačević i Senkom Jujić usaglasile su strateške ciljeve zarad dobrobiti svih graađana sa obe strane Drine.

Informer

 

Na sastanku je dogovoreno uspostavljanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti reforme javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenje planiranja i sprovođenja projekata u lokalnim samoupravama uz koordinaciju i pribavljanje donatorske podrške za projekte od lokalnog značaja.

Ministarke Žarić Kovačivić i Jujić sa saradnicima su definisale i ključne tačke u projektima razvoja odnosa Republike Srbije i Republike Srpske, a u domenu nadležnosti ministarstava.

Informer

 

Tu se, pre svega, izdvajaju saradnja u oblasti uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta, unapređenje inspekcijskog nadzora, jačanje kadrovskih kapaciteta kroz stažiranje, kao jednog od vidova programa stručnog usavršavanja, te razmena iskustava iz oblasti matičnih knjiga i Centralnog registra stanovništva.