Autor: Informer.rs

08.06.2024.

11:03

Foto: Promo

Vesti

Razvoj planinskih centara uz poštovanje standarda zaštite životne sredine

Kao direktor Olimpijskog centra „Jahorina“, prisustvovao sam ovom sastanku zajedno sa predstavnicima Nacionalnog parka „Kopaonik“, JP „Skijališta Srbije“ i JP „Stara Planina“. Složili smo se da je integracija ekoloških standarda ključna za očuvanje prirodnih lepota naših planinskih oblasti i održivi razvoj turizma. Pored ulaganja u prelepu prirodu, istakao sam da moramo najviše ulagati u ljude i u znanje.

Informer

 

Tokom sastanka, rekao sam da turizmu treba pristupati planski, a ne stihijski. Posebno je važno ulagati u decu kroz ski kampove, kako bismo stvorili nove skijaše i odvojili ih od kompjutera i mobilnih telefona. Poveo sam akciju "Budi dete Jahorine - 1000 skija za našu decu", koja uključuje edukaciju za mlade skijaše.

Informer

 

Prezentovao sam magazin "Open Balkan Ski Yu Magazin" koji prati 500.000 skijaša, i istakao potrebu da se smanje cene kako bismo zadržali skijaše u zemlji, jer će u suprotnom otići u inostranstvo, takođe, ukazao sam  na potrebu da svaka turistička destinacija ima svog upravljača.

Informer

 

Izuzetno sam ponosan na pravac u kojem se razvija Stara Planina, zahvaljujući naporima Gorana Karadžića, i na rad Ministarstva turizma Srbije. Raduje me što JP "Skijališta Srbije" i Nacionalni park Kopaonik dobro obavljaju svoj posao, štiteći životnu sredinu za buduća pokolenja.

Sastanak je održan u sklopu Svesrpskog sabora, gde smo naglasili važnost složnosti, pomirenja i poštovanja u regionu. Svi smo deo jednog regiona, jednog tržišta, i želim da sve ski centre uvežemo u jedinstveni ski pass.