08.06.2024.

12:36

Foto: RGZ

Vesti

RGZ: Počinje nova era saradnje katastra Srbiej i Republike Srpske

Oni su održali radni sastanak u okviru Svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

Drašković je uručio simbolične poklone kolegi iz Republike Srpske, čime je obeležena duga i uspešna saradnja dve bratske institucije, saopštio je Republički geodetski zavod.

Na sastanku su direktori Drašković i Stanković razgovarali o projektima od zajedničkog interesa i tom prilikom istakli važnost međusobne saradnje kao ključnog elementa za jačanje jedinstva i solidarnosti srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Obe strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i dogovorile se da dodatno intenziviraju saradnju u predstojećem periodu.

Informer

 

Kako se navodi, dosadašnja saradnja izmedu RGZ-a i RUGIPP-a ocenjena je kao veoma uspešna, sa planovima da se podigne na još viši nivo kroz razmenu najboljih praksi i informacija. 

Novi nivo saradnje će unaprediti geodetske i imovinsko-pravne usluge i poslužiti kao dobar primer jedinstva i bratske saradnje, koja je osnova zajedničkog napretka, dodaje se u saopštenju.

Saradnja između Srbije i Republike Srpske obuhvata zajedničke projekte iz oblasti procene nepokretnosti, digitalnog arhiva, GNSS tehnologija i geodetskih poslova u pograničnom području, a novi projekti će dodatno ojačati partnerstvo i unaprediti usluge koje pružaju obe institucije.

Ovaj važan korak označava novu eru saradnje i jedinstva srpskog naroda, dodatno ucvrščujući veze između Srbije i Republike Srpske, navodi se u saopštenju RGZ-a.