08.06.2024.

13:19

Foto: Tanjug

Vesti

RFZO: Radojević Škodrić sa kolegom iz Republike Srpske o unapređenju sporazuma o osiguranicima

Kako je saopštio RFZO, istaknuto je da, na osnovu tog sporazuma, osiguranici sa jedne teritorije imaju mogućnost korišćenja zdravstvene zaštite za vreme trajnog ili privremenog boravka na drugoj teritoriji.

Predstavnici dva fonda usaglasili su se da će kada je reč o lečenju u inostranstvu prioritet biti upućivanje između Srbije i Republike Srpske.

U okviru nastavka saradnje dve institucije dogovoreno je uvođenje elektronske razmene podataka radi efikasnijeg poslovanja, a razgovarano je da se deci sa smetnjama u razvoju iz Republike Srpske omogući prioritetno upućivanje na lečenje u Srbiju.

Informer

 

Na sastanku održanom uoči današnjeg Svesrpskog sabora Srbije i Srpske, naglašeno je da je sporazum od izuzetnog značaj ne samo u delu zdravstvene zaštite, već i u drugim segmentim s obzirom na čvrstu povezanost građana sa obe strane.

Ocenjeno je i da će Sabor još jednom iskazati jedinstvo Srbije i Srpske, produbiti dosadašnje veze i otvoriti nove pravce saradnje. Konstatovano je da dve ustanove imaju višegodišnju kontinuiranu saradnju koja je naročito intenzivirana od 2018. godine.

Radojević Škodrić je svog kolegu iz Republike Srpske upoznala sa napretkom u pravima osiguranika i dostupnosti lekova što je dovelo do podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite.