11.06.2024.

11:33

Foto: Shutterstock

Vesti

Nevreme protutnjalo Beogradom! RHMZ izdao hitno upozorenje: Teško je predvideti jačinu nepogoda, oglašavaćemo na svaka 2 sata!

U Beogradu se upravo smračilo, u pojedinim delovima prestonice čuje se grmljavina.

Od danas do četvrtka (11. do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada.

Kako saoštava RHMZ, tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

- Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - saopštava RHMZ.

Upozorenje za područje Beograda na grmlјavinske nepogode

U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda biće nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska.

Do petka se nastavlјa nestabilno vreme 

Do petka (14.06.) biće promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Dnevna temperatura u utorak (11.06.) od 25 °S na severu i zapadu do 33 °S na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak (12 - 13.06.), kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 °S, a na jugoistoku i dalјe oko 30 °S. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak (14.06.).