11.06.2024.

14:20

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Ovo je škola šampiona: Učenici Savremene osvojili 1.164 nagrade

Nakon nekoliko dana prebrojavanja, ova škola se ponosi sa vrtoglavom cifrom od ukupno 1.164 medalja i pehara koje su učenici osvojili na školskim, sportskim i umetničkim takmičenjima. Događaj je humanitarnog karaktera i sva prikupljena sredstva prosleđena su fondaciji "Porodica".

- Izuzetno smo ponosni na sve učenike. Filozofija škole je da se kod svakog deteta otkrije njegov specifičan talent i da se onda učenicima pruži puna podrška i sva nephodna pomoć kako bi na tim talentima mogli da rade nesmetano i predano. Ovaj dan i ovaj neverovatan broj medalja i uspeha odlična je potvrda truda i rada koji svi ulažemo - rekla je nastavnica robotike Maja Ivović, čije odeljenje je ponelo titulu ULTIMATIVNOG šampiona.

Aplauz i suze: Emotivna priredba na samom početku

Šampionski događaj započet je emotivnom priredbom koja je okupila sve roditelje, učenike i nastavnike. Ovaj nastup predstavljao je idealnu priliku da učenici pokašu svoje talente kroz pesmu, recitaciju i glumu. Roditelji su sve vreme glasno aplaudirali i brisali po koju suzu.

- Deca su presrećna i to se vidi. Priredba je bila fantastična i uživali smo zaista. Prezadovoljni smo Savremenom i stalno preporučujemo svim prijateljima da upišu svoju decu u ovu školu - rekao je Dragan Stevanović, tata čije dete ide u III-3.

Informer

 

Trofeji za najbolje od najboljih i akcenat na humanosti

Nakon priredbe usledio je najnapetiji deo događaja - proglašenje pobednika. Savremena je nagradila odeljenja u više od 10 kategorija, dok je titulu ULTIMATIVNOG šampiona dobilo odeljenje VII-2, sa 118 osvojenih medalja.

Važno je naglasiti da je ovaj događaj bio humanitarnog karaktera. Ulaznice su se "kupovale" dobrotvornim prilogom i na kraju su prikupljena značajna novčana sredstva koja će biti donirana fondaciji Porodica, čime je Savremena još jednom pokazala da na prvom mestu gaji humanost i empatiju.

Roditelji su bili oduševljeni ovom inicijativom i iskazali su svoje iskreno oduševljenje školom i organizacijom.

- Meni je sve ovo jako emotivno. Vidi se da su i učenici i učiteljice uložili ogroman trud da sve izgleda ovako lepo. Ja sam stvarno prezadovoljna Savremenom! Primećujem značajan emotivni, intelektualni i fizički razvoj kod sinova, što je meni kao roditelju izuzetno važno. Osim toga, oba sina su takođe prezadovoljna školom i zaista se raduju svakom novom danu - rekla je Marina Grahovac, mama čija deca idu u peti i šesti razred.

Nakon proglašenja počela je žurka godine "Pena Party" u kojoj su uživali i deca i roditelji. Ovo je, kako kažu, najlepši način da se proslavi kraj još jedne uspešne školske godine.