11.06.2024.

23:01

Foto: Pixabay

Vesti

HITNO! Ćelija ide pravo ka Beogradu, stiže oko ponoći! Pratimo situaciju

- Formirala se ćelija koja za sad ide pravo ka Beogradu i biće ovde oko ponoći ako se smer bitno ne promeni. Trebalo bi da da grmljavinske procese i pljuskove. Svakako pratimo - napisala je Canićeva uz fotografiju koja to dokazuje. 

Kako je navela, jedna druga slabija ide put Novog Sada.

- Trebalo bi, obzirom da je već noć da ih rasture raketama bez da imaju mogućnost da se regenerišu.

I Republički hidrometeorološki zavod izdao je večeras novo upozorenje na nevreme.

- Oblačnost koja će se u naredna dva sata premeštati preko juga Mačvanskog okruga ka Kolubarskom okrugu uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, a lokalno i kratkotrajno jak vetar i pojavu sugradice i grada - stoji na sajtu RHMZ i dodaje se:

- Do četvrtka se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju

RHMZ je izdao i najavu za Beograd. 

- U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska - navodi se.