12.06.2024.

20:37

Foto: Foto: Pexels, Informer

Vesti

I ovog leta najpopularniji "all inclusive" aranžmani: Da li su oni isplativiji za sve ili samo za porodice sa decom?

Za one koji imaju nešto malo veći budžet all inclusive je isplativ, naročito za porodice sa decom do 12-14 godina, s obzirom na potrošnju koja može da bude dosta velika. 

- Naročito ako budžet ne kontrolišemo u tim nekim aktivnostima koje su van smeštaja. Dakle, ako idete u apartmane logično je za očekivati da bar jedan obrok pojedete napolju, pa onda sladoledi, ležaljke, piće... sve to je dosta veliki trošak - počeo je Seničić i dodao:

- Ukoliko vi uplatite hotel koji to sve nudi, dakle uključeno je u principu sve ono što se u samom startu i pretpostavlja - sva tri obroka, neki međuobroci, domaća gazirana i negazirana pića, čak i neka alkoholna pića, sladoled jednom ili dva puta u toku dana. Takođe ima jako veliki izbor, o slatkišima da ne govorim, pogotovo kad je reč o Turskoj i Egiptu - to je zaista ogroman izbor. Vi možete tokom celog dana da se služite. Postoji u beach barovima takođe da konzumirate sve vreme nešto od pića. Sa druge strane negde vam nude i neke 'snack' (užina) obroke tokom celog dana - rekao je Seničić.

Informer

 

Odgovorio je na pitanje od čega zavisi kvalitet usluge u hotelima.

- Kvalitet all inclusive usluge zavisi od katerogije hotela i od cene koju na kraju krajeva platite. Ali kada se sve sabere, u tim hotelima u velikoj meri, boravak dvoje dece do 14 godina zna da bude besplatan i sve to kad se stavi na papir sa troškovima, verujem da je all inclusive koncept, pogotovo u Turskoj, Egiptu, Tunisu, isplativiji od nekih drugih aranžmana. Srbi dosta biraju all inclusive aranžmane. Mi imamo tradiciju da već više od decenije da porodice sa decom biraju ovaj koncept i imamo veliko interesovanje za Tursku, Egipat i Tunis. U Španiji, Italiji taj koncept nije toliko odomaćen. On postoji, ali je značajno skuplji, ali kvalitativno slabiji i tu ne postoji veliko interesovanje - zaključio je Seničić.