Autor: Informer.rs

13.06.2024.

09:00

Foto: Instagram printscreen

Vesti

Jelek, anterija i opanci, Srbijo - budi ponosna! Maturanti iz Ljiga se prošetali obučeni u narodnu nošnju (FOTO)

Jelek, anterija i opanci. Momak i devojka iz Ljiga poptuno su oduševili komplentnu domaću javnost svojim izborom garderobe za matursko veče. Omaž tradiciji i istoriji u narodnoj nošnji izazvao je pregršt pozitivnih komentara i reakcija, a Selena i Nemanja sigurno nisu slutuli koliki odjek će njihov potez izazvati.

Informer

 

Pohvala i komentara oduševljenja bilo je "na sve strane", a fotografiju su prenele i brojne popularne stranice na društvenim mrežama.

- Spoj modernog i tradicionalnog - bravo! U našem folkloru postoje satenske haljine. To, naravno, znaju folkloraši. Bravo deco, respekt za stajling", "Obradovah se mladim I lepim ljudima, kako ih je lepo videti", "Prelepo, odeća u etno fazonu je veoma skupa. Izrađuje se ručno i unikatno", "Najbolji stajlning na maturi u poslednjih 40 godina", "Divno, bravo dečice! Mladost je lepa sama po sebi, a još kada je ukrasite tradicionalnom narodnom nošnjom - vi ste ZVEZDE! Budi ponosna, Srbijo, na ovakvu decu! - bili su samo neki od prelepih reči upućenih maturantima ispod fotografije na Instagramu.

Naravno, kako u svakom žitu ima kukolja, tako su i ovde mogli da se "proberu" tek neki pogrdni komentari, ali njihov broj je zanemarljiv u odnosu na sve pozitivne kritike koje su dobili.