13.06.2024.

09:27

Foto: Shutterstock Informer

Vesti

"Pobegla je u spavaćici" Potresna priča iz zemunskog porodilišta: Majka ostavila bebu nakon porođaja, a razlog je šokirao mnoge!

Naime, kako otkriva Beograđanka B.D. koja se, kao porodilja zadesila u tom trenutku u bolnici, nepoznata žena od oko 30 godina, stigla je u bolnicu u bolovima i u pratnji roditelja pred sam porođaj i ubrzo rodila devojčicu.

Međutim, umesto čestitki koje su krenule u čekaonici od drugih trudnica, žena je zajedno sa roditeljima plačući pobegla iz bolnice, ostavljajući svoju novorođenu bebu iza sebe.

Kako B.D. govori, iako i dan danas ne zna sve detalje ovog slučaja koji ju je potpuno šokirao, reč je navodno o ženi koja kod kuće ima već jedno dete a koja je zbog pretnji supruga i porodičnog pritiska jer je nosila i rodila devojčicu, nju morala i da napusti - bez da ju je i pogledala!

- Samo par sati pre mene žena je došla u bolovima. Dok sam čekala svoju doktorku, njenu roditelji su je doveli i to tik pred sam porađaj. Doktori bukvalno nisu uspeli ni prijem da odrade. Za 10 minuta se porodila. Svi iz čekaonice su bili oduševljeni, hvalili smo je zbog hrabrosti, u smislu kako je junački podnela. Međutim, kada smo pitali roditelje koji su sve vreme bili sa nama šta je rodila, oni su hladno prokomentarisali: 'Pa eto, devojčica je, ali ajde - rekla je B.D.

Informer

 

Kako je dodala, prema pričama koje su kružile u bolnici, muž ove žene joj je predočio ultimatum - da ukoliko uzme dete jer je žensko, nema joj povratka kući.

"Pobegla je u spavaćici"

Takođe kako je objasnila, osoblje bolnice je pokušalo da je nađe i ubedi da porazgovara sa stručnim licima i sačeka dolazak socijalne službe. Međutim, nakon porođaja, ona nije želela ni kontakt sa bebom, već je pobegla glavom bez obzira.

- Dok sam popunjavala papire za prijavu svog deteta, ta žena je iznenada u spavaćici pobegla iz bolnice, plačući i jecajući, ostavljajući sve prisutne u šoku. Videla sam kako odlazi, a odmah potom su sestre počele da je traže po hodniku, ali bezuspešno. Nestala je, ostavivši svoju bebu i više ne znam šta se desilo sa ženom - rekla je ona, pa dodala:

- Ja kao majka mogu da kažem da moramo da shvatimo da su sva deca ista, potpuno je nebitno da li je devojčica ili dečak. Ne znam, nešto tako tužno nikada u svom životu nisam videla. Svi smo bili pognutih glava nakon toga.

Informer

 

Ovaj događaj je potresan podsetnik da sva deca zaslužuju ljubav i brigu, bez obzira na pol! A sudbina novorođenčeta i majke govori koliko surovi pritisci društva i porodice mogu biti.