Autor: Informer.rs

13.06.2024.

12:57

Foto: Novak Djurović

Vesti

Topli afrički vazduh diže temperaturu, od ovog dana kreće pakao na zemlji: Prognoza za naredne dane!

Vremenska prognoza za četvrtak

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je za četvrtak objavio upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode i nevreme. Na snazi su crveni, narandžasti i žuti meteoalarm zbog padavina i grmljavine.

Navodi se da će biti veoma nestabilno sa:

pljuskovima
grmljavinom
lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme
gradom
jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova

-Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - poručuju iz RHMZ.

Informer

 

Prema petodnevnoj vremenskoj prognozi u četvrtak će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti izraženiji uz veliku količinu padavina za kratko vreme, grad i olujni vetar, najšire područje zahvaćeno gradom bi trebalo da bude istočna i jugoistočna Srbija. Van jakih oblačnih razvoja, vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 18 stepeni, a najviša od 23 stepeni na severozapadu do 29 stepeni na jugoistoku.

Vremenska prognoza za petak

U petak na severu Vojvodine se očekuje stabilizacija vremena uz duže sunčane intervale. U ostalim krajevima mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 21 do 24 stepeni.

Informer

 

Prvog dana vikenda biće pretežno sunčano i malo toplije. Vetar će biti slab, istočni severoistočni, posle podne u skretanju na jugoistočni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.