Autor: Informer.rs

14.06.2024.

17:56

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vesti

Irena Vujović podelila sjajne vesti: Kreće izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju, rešavamo veliki problem građana!

Vujović je istakla da će izgradnjom postrojenja, Sečanj dobiti sistem za odvođenje i zbrinjavanje otpadnih voda, koji će omogućiti punu funkcionalnost ranije izgrađene kanalizacione mreže.

- Danas sam sa izvođačem radova potpisala značajan ugovor za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, kapaciteta 2.500 ekvivalent stanovnika. Time rešavamo problem zbrinjavanja komunalnih voda za sva domaćinstva u Sečnju, uključujući i lokalnu industriju. Želim da zahvalim opštinskom rukovodstvu, kao i građanima što su kandidovali ovaj problem, jer je to bio preduslov da zajedničkim snagama dođemo do realizacije projekta. Očekujem da će u narednih 30 dana, na osnovu ugovora koji sam danas potpisala, krenuti radovi na izgradnji postrojenja. Postrojenje za preradu otpadnih voda je građanima obećano pre nekoliko godina i mi sada ispunjavamo to obećanje, nakon što smo ispunili sve uslove, uradili dodatna merenja, pregledali i dopunili projekte. Kanalizaciona mreža je izgrađena, ali to je bio samo jedan segment kada govorimo o unapređenju kvaliteta životne sredine, jer bez postrojenja nismo mogli da kažemo da smo kompletno sve probleme otpadnih voda rešili, a sada upravo to radimo - rekla je Vujović.

Informer

 

Vujović je naglasila da ovo nije jedino postrojenje koje će se graditi uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

- Širom Srbije realizujemo niz sličnih projekata, imamo radove na terenu, a očekujem da ćemo ih u narednim mesecima imati još više. Ubrzano radimo na projektno-tehničkoj dokumentaciji kako bismo mogli da ispunimo ambiciozan plan predstavljen u sklopu vizije 'Srbija 2027', a to je da do 2027. godine imamo 35 lokalnih samoprava u kojima smo izgradili nedostajuću kanalizacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda, u skladu sa evropskim standardima - rekla je Vujović.