16.06.2024.

12:06

Foto: D.K.

Vesti

Ostavio sve i nema ga! Sedmi dan potrage za Milanom na Suvoj planini

Milanov otac Siniša kaže da su alpinisti pregledali planinske vrhove, Trem, Devojački grob i Sokolov kamen.

- Jedna grupa alpinista spuštala se niz liticice, a druga je išla podnožjem litice, da provere da Milan nije, ne daj bože, pao sa neke od licita. Taj teren je dosta nepristupačan, a litice imaju po 200 metara i više. Nisu našli baš nikakav trag. Plašili smo se da se nije okliznuo sa staze i pao u dno litice ili zakakačio za neku od stena. Visoke su stene, ne daj bože da tu padne, nema mu spasa - izjavio je Siniša.

Prema njegovim rečima, i posle sedam dana, potraga je na žalost, na početku.

- Malo je proverenih stvari, čuli smo da su ga videla neka deca pored reke kako sedi i da je razgovarao sa čovekom koji je kosio livadu pored puta. Nismo sigurni da je to tačno. Ono što prihvatam kao tačno je to što su nam rekli iz policije da je njegovo vozilo usnimljeno kako prolazi putem kroz Jelašnicu - kazao je Siniša.

Informer

On je rekao da ništa za sada nije dalo rezultat, ni snimanje iz vazduha, ni potraga sa psima tragačima.

Informer

Potraga za mladim farmaceutom iz Niša počela je u ponedeljak uveče, nakon što se nije vratio s posla kući i nije javljao na privatni i mobilni službeni telefon. Poslednji put javio se svojoj supruzi oko podneva i rekao da zbog obaveza na poslu neće stići da uzme ćerku iz vrtića, ali prema rečima njegovih roditelja, to nije bilo ništa neobično, pošto se i ranije dešavalo da ne stigne pošto je kao zastupnik velike farmaceutske kompanije radio na području cele jugoistočne Srbije.

Njegova majka Marica kazala je za naš portal je njen poslednji susret sa sinom bio  u ponedeljak ujutru između 8 i 9.30 časova, i od tada ga nije ni videla, ni čula.

Milanov stariji brat pronašao je njegov automobil uz pomoć Milanovog pametnog sata koji je pokazivao da je telefon udaljen od grada 19 kilometara, a upravo toliko su Bojanine vode udaljene od Niša.

Kao da je u zemlju propao

Milan je u momentu nestanka na sebi imao pantalone, košulju i cipele koje nisu pogodne za planinarenje.

Informer

Ono što porodicu posebno brine je to što na planinu niije otišao sa opremom za planinarenje i sa sobom nije poneo telefone, već su ostali u kaseti automobila, a njegov novčanik ostao je u stanu u kome živi sa suprugom i dvoje dece.