19.06.2024.

13:07

Foto: Shutterstock

Vesti

Već krše nove zakone u Grčkoj, ljudi besni: "Dobro nisu ušli u more"

Poznato je da su uspostavljena i nova pravila na plaži, kada se govori o ležaljkama. Ministarstvo nacionalne ekonomije i finansija Grčke uvelo je novi zakon za regulisanje plaža i obalnog javnog dobra u Grčkoj, po kom površina koja se iznajmljuje više ne može biti veća od 50 odsto ukupne površine plaže.

Kako jedna grupa za informacije na letovalištima Grčke broji mnoge članove, pojavila se slika, koju je ubacio jedan od korisnika ove Fejsbuk grupe, na kojoj se jasno vidi da je u Pefkohoriju prekršen gorepomenuti zakon.

Naime, ležaljke su postavljene gotovo do samog mora, a slobodan prostor je toliki da možete jedva da se provučete pored njih.

Komentari su se samo nizali ispod ove objave, a neki od njih su sledeći:

,,Dobro nisu ušli u more'', ,,Ovo je nedopustivo, odmah prijavite'', ,,Verovatno niko neće ni da poštuje taj zakon'', ,,Dođite u Polihrono da vidite kako su u moru sa ležaljkama'', ,,Izgleda da im se isplati da plaćaju kazne''.

Podsećamo, nova digitalna aplikacija omogućiće građanima da direktno prijave prekršaje, a situacija će se pratiti preko bespilotnih letelica i satelitskih snimaka. Za prekršioce su predviđene kazne, a za one koji prekorače granicu dodeljene površine novčana sankcija je četiri puta viša od cene mesečnog zakupa, a sva nelegalno postavljena oprema mora biti uklonjena u roku od 48 sati.