20.06.2024.

09:20

Foto: Insajder

Vesti

Upis na fakultete Univerziteta u Beogradu: Posle prvog dana, već se prijavilo više kandidata nego što ima mesta

To su: Građevinarstvo na Građevinskom fakultetu, Softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom, Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, Stomatologija na Stomatološkom fakultetu, Farmacija na Farmaceutskom, Mikrobiologija i Fiziologija na Biološkom fakultetu.

Vrlo blizu pune kvote su: Arhitektura na Arhitektonskom fakultetu, Politikologija na Fakultetu političkih nauka i Informatika na Matematičkom fakultetu. Kao i proteklih godina, apsolutno najveći broj prijavljenih je za smer Psihologija na Filozofskom fakultetu - samo prvog dana prijavljivanja 330 kandidata na 116 mesta. Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović ističe da ovo nisu zvanični ni potpuni podaci.

Sistemi prijavljivanja na pojedinim fakultetima podrazumevaju elektronsku pretprijavu, kao što je slučaj na Medicinskom, Filološkom i nekim drugim, te će ti podaci tek biti dostupni. Prijavljivanje protiče bez problema, potrajaće do kraja ove sedmice, a kandidati će prijemne ispite polagati naredne.