20.06.2024.

11:40

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vesti

Đaci iz Užica nisu znali šta je "UNICEF"! Novosađane "preznojila" biologija i ovo pitanje

U dvorištu OŠ "Stari grad" u Užicu nije smeo niko da bude prisutan, kao ni u školi ko nema veze sa završnim ispitom. Posle 45 minuta počeli su da izlaze učenici. Većina, preko 90 odsto njih je izabralo geografiju.

- Ja sam završio test iz geografije za 20 minuta i bilo je lako. Posle sam morao da sedim dok nije prošlo 45 minuta. Najteži je bio test iz srpskog, naročito gramatika. Matematika mi je bila lakše – kaže dečak osmog razreda koji je među prvima izašaoiz škole.

Grupa od devojčice i tri dečaka kažu da im nije baš bio lak test iz geografije.

- Ne znam, nije baš bio lak test. Recimo mene je zbunilo pitanje šta je UNICEF –kaže jedna od devojčica, a sa njom slažu i dečaci iz grupe.

S druge strane, u Novom Sadu učenike je "preznojila" biologija i to, kažu oni, oblasti iz ekologije, tačnije ekosistem, a muku su im zadavali zadaci u vezi sa fotosintezom.

- Bilo je teško naspram geografije na primer. Drugari koji su izabrali geografiju završili su za petnaestak minuta, dok smo mi ostali ostali sat i po. Pokajale smo se što nismo neki lakši predmet uzele - kažu Tara i Jovana iz OŠ "Jožef Atila".

Dok za Kalina njen izborni predmet hemija nije bio težak, i kako sama kaže nije se pokajala, jer je učila i spremala se.

- Ja sam izabrala geografiju iz razloga jer je nekako najlakša. Od petog razreda sam imala petice, bila je zanimljiva, znala sam sve - ponosna na sebe priča nam Kalina.

Đaci u OŠ "Nikola Tesla" čini se prema njihovim rečima imali su istu muku sa predmetima. Kako kaže Đ.R. nisam je se posebno spremao, tokom školovanja mu je geografija bila najlakša, samo iz tog razloga je prema njegovim rečima izabrao upravo taj predmet. 

- Sve je bilo na zaokruživanje, nisam loše prošao - dobacuje on.