20.06.2024.

11:49

Foto: Tik Tok/prntscreen

Vesti

U Srbiji se juče asfalt topio pod nogama! Žena snimila kako joj štikla upada u asfalt! (VIDEO)

Naime, jedna žena postavila je na Tik Toku snimak iz Beograda na kojem se vidi kako joj štikla upada u asfalt.

"Beograd, leta gospodnjeg 2024", napisala je u opisu snimka.

- Makar ne moraš ostavljati mrvice hleba za sobom kao trag, da se ne izgubiš! - šaljivo je napisao jedan pratilac.

- Koje su to specijalne cipele? - našalio se drugi.

"Ti si živa vatra, topiš asfalt pod svojim nogama", bili su samo neki od šaljivih komentara ispod snimka.

Inače, u Srbiji je juče izmereno i do 38 stepeni, a na nekim mestima, lokalno, bilo je i više. A najgore je to što nas u petak i subotu očekuju još topliji dani. Lokalno će biti i preko 40.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je i danas upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas.

- Veoma topla vazdušna masa zadržaće se i u narednih sedam dana. Vrednosti maksimalnih temperatura danas (20.06.) od 33 stepena na severozapadu do 39 stepeni na jugu i istoku Srbije. U petak i subotu pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni.

U nedelјu u prvoj polovini naredne sedmice na severu i zapadu Srbije manji pad temperatura (na vrednosti od 30 do 35 stepeni), dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalјe oko 38 stepeni.

Na području Beograda do kraja sedmice (23.06.) maksimalna temperatura od 36 do 39 stepeni, a od ponedelјka biće uglavnom u intervalu od 30 do 35 stepeni", stoji u upozorenju RHMZ.

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM na snazi je crveni meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature. Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.