Autor: Informer.rs

22.06.2024.

12:54

Foto: Shutterstock

Vesti

Za sat i po vremena kod četvoro ljudi otkrivene maligne promene! Ove preglede možete uraditi besplatno, oglasio se i ministar Lončar!

Ove nedelje, 23. juna građani će moći bez zakazivanja, uputa i potpuno besplatno da provere svoje zdravlje u zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina.

U ovim zdravstvevnim ustanovama, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, sutra od 8 do 17 sati biće u prilici besplatno da:

Informer

 

I tokom ove akcije Ministarstva zdravlja akcenat je dat deci, za koju su organizovani preventivni sistematski u zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar zahvalio je građanima na podršci ovoj akciji Ministarstva zdravlja, i posebno istakao veliki trud i zalaganje svih zdravstvenih radnika.

- Od izuzetne je važnosti da se značajno ojača svest o značaju prevencije i zato nas raduje ovako veliki odziv građana. Vidimo da građani sa velikim entuzijazmom dolaze u svoje zdravstvene ustanove, da kroz ove akcije jača poverenje između lekara i pacijenata, da roditelji dovode decu na preglede... Idemo dalje, nastavljamo da osluškujemo potrebe naših građana, i zato mogu već sada da najavim nastavak akcije preventivnih pregleda. Hvala građanima na podršci, hvala svim lekarima i medicinskim sestrama na odgovornom pristupu i marljivom radu iz nedelje u nedelju, zajedno jačamo naš zdravstveni sistem - zaključio je ministar Lončar.