26.06.2024.

10:51

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

On je tokom obilaska radova na izgradnji tog objekta sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom kazao da je  novi trgovinski centar "Evroazija" zamišljen da bude najveći i najsavremeniji centar veleprodaje kineske robe u ovom delu Evrope.
"Otvaranje ovog tržnog centra se očekuje vrlo brzo i on će biti dostupan svima, tu nema nikakve razlike, ali naravno prvenstveno će ovde biti kineske radnje", rekao je Vesić. 

On je dodao i da kada su predstavnici "Evroazija" trgovinskog centra došli kod njega dok je još bio zamenik gradonačelnika Skupštine Beograda i predložili da izgrade moderni kineski tržni centar u Beogradu, nije imao dilemu da je to neophodno i dobro za građanke i građane.
    "Imamo veliki broj kineskih radnji, a drugo, nažalost, oni su često useljeni u neuslovne objekte i nekoliko puta su se dešavali požari. I imali smo probleme zbog kojih je bila ugrožena bezbednost kako kupaca, tako i prodavaca. Tako da sam srećan što je posle samo 14 meseci ovaj tržni centar u završnoj fazi", rekao je ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture.

On je precizirao i da se projekat "Evroazija" tržni centar (Eurasia Trade Center) sastoji iz dve faze od kojih je prva površine veće od 23.000 kvadratnih metara i obuhvata objekat 1 gde će biti 358 lokala. 
    Druga faza, kako je dodao obuhvata objekat 2 i ona je površine oko 10.000 metara kvadratnih i tu će biti dodatnih još oko100 lokala. 

"Ovaj tržni centar će imati ukupno 406 parking mesta", rekao je Vesić.
    On je naglasio i da je koliko je tokom obilaska radova mogao da vidi, da je i veliki broj kineskih, ali i srpskih kompanija već iznajmio lokale.

Kako je precizirao, više od 200 privrednih društava iz Kine i Srbije ukazalo je poverenje "Evroazija" tržnom centru postavši vlasnici nepokretnosti u pretprodaji.

Prema njegovim rečima, to je dobro i pokazuje da kineski privrednici, ne samo najveće kineske kompanije koje rade infrastrukturne projekte, već i obične kineske privrednice, kao i male i srednje firme, vide Srbiju kao šansu za razvoj svog biznisa.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming rekao je nakon obilaska radova na izgradnji novog kineskog tržnog centra na Novom Beogradu u ulici Mileve Marić Ajnštajn 114, da je zadovoljan kako teku radovi i da zgrada dobro napreduje.

"Radujem se skorom otvaranju zgrade, a to je dobra vest ne samo za kineske kompanije već i za poslovanje u Srbiji, jer je naša saradnja posle posete našeg  predsednika ušla u novu fazu", rekao je on.

Prema njegovim  rećima, ovaj tržni centar   će  doneti više energije praktičnoj saradnji.

"Ova zgrada je potpuno nova i gradile su je  visokokvalitetne kompanije. Verujem da će ovo pružiti više mogućnosti za kinesku zajednicu i za praktičnu saradnju. Posebno od sledeće nedelje, odnosno 1. jula kada tupa na snagu bilateralni Sporazum o slobodnoj trgovini", rekao je Ming.