26.06.2024.

13:20

Foto: Shutterstock

Vesti

Nižu se hitna upozorenja RHMZ, ovo je najnovije! Pljušti u Beogradu i ovim delovima Srbije, oprez zbog grada i olujnog vetra

Kako se navodi: "Jaka konvektivna oblačnost u narednih sat do dva na području Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, ali i u pojedinim delovima Beograda i u južnom Banatu, uslovlјavaće lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska".

Ovako je glasilo ranije upozorenje, izdato u 10.30 sati:

"Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila jug Zlatiborskog i Raškog okruga u narednih sat vremena proširiće se na ceo Zlatiborski okrug, kao i deo Moravičkog i Raškog okruga uslovlјavajući lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska".

Od 09:30 sati na snazi je i upozorenje RHMZ za područje Jugozapadne Srbije na grmljaviske nepgoode:

"Jaka konvektivna oblačnost koja na području severne Crne Gore uslovlјava intenzivne plјuskove sa grmlјavinom u narednih sat vremena premeštaće se na jugozapad Srbije, tačnije na jug Zlatiborskog i Raškog okruga".

U Beogradu je počela da pada kiša, a i grmi

Kiša u Beogradu počela je da pada negde oko 10 sati, a podsećanja radi RHMZ je još pre par dana najavio da nas promenljivo vreme sa grmljavinom očekuje sve do petka.

Jak grad, pljusak i olujni vetar

U posebnoj najavi RHMZ za Beograd navodi se da će i danas u prestonoci biti toplo, sparno i nestabilno, od sredine dana mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

- Lokalno se očekuju jake pljuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih pljuskova i olujni vetar - navodi RHMZ.

Kragujevac pogodilo nevreme

Jako nevreme danas je pogodilo i Kragujevac. Na snimku u nastavku, pogledajte kako je to izgledalo.

I ova upozorenja RHMZ su na snazi

Upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode

Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom.
Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Upozorenje za područje Beograda na grmljavinske nepogode

Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Upaljeni meteoalarmi

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas su ovi delovi najkritičniji

Upaljen je i narandžasti meteoalarm i to u: Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj Srbiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji.