Autor: Informer.rs

27.06.2024.

11:22

Foto: Informer TV

Vesti

Šok u programu uživo: Pogledajte izveštaj iz mrtvačkog sanduka! (VIDEO)

Dešava se vrlo često, kaže Vasić, da porodica za života želi da dogovori sve usluge. Po njegovim rečima, to je u početku možda delovalo apstraktno, ali su vremenom takve situacije postale sve učestalije.

Ima dosta naših sugrađana koji, nažalost, preminu u inostranstvu, a njihova ili želja njihovih porodica je bila da budu sahranjeni ovde u Beogradu, Srbiji, mestu odakle su krenuli u svet. Podjednako je zastupljen i prevoz iz inostranstva za Beograd, kao i iz Beograda van granica naše zemlje. Bilo da je to Crna Gora, Bosna i Hercegovina ili Hrvatska, dosta je takvih situacija - izjavio je vlasnik pogrebnog preduzeća.

Vasića smo upitali i da li se dešavalo da neko odreaguje tokom sopstvenog sahranjivanja i na taj način se spase.

Dešavalo se da nastupi klinička smrt, ali budući da je procedura u glavnom gradu takva da prođe dva do tri sata, što je zakonski minimum, od momenta kad se lice upokoji dok ne dođe lekar sudske medicine, a u bolnici je ta procedura nešto složenija. Možda se to (vraćanje u život čoveka tokom sahranjivanja) negde i dogodilo, u nekim manjim mestima, ruralnim sredinama, ali u gradu je ta mogućnost bukvalno svedena na minimum - zaključio je vlasnik pogrebnog preduzeća.