27.06.2024.

19:16

Foto: Shutterstock

Vesti

Spremite se, stiže haos! RHMZ izdao hitno upozorenje za Beograd: Nadvili se crni oblaci, ovi delovi prestonice su prvi na udaru

Oluja se premešta i približava Beogradu. Na širem području Beograda (Stepojevac, Sopot, Mladenovac) jako nevreme sa obilnim pljuskovima i grmljavinom, uz lokalnu pojavu grada i jakog vetra očekuje se u naredna dva sata i premeštaće se ka samom gradu.

Crni kišni zloslutni oblaci već su se nadvili nad Beogradom, tačnije od Avale, preko naselja Leštane i Kaluđerica, uz jak vetar, a čuje se i grmljavina.

Meteorolozi upozoravaju na mogućnost grada, jakih gromova i vrlo obilnih pljuskova, a olujni oblak potom bi se premeštao zapadnim obodom Beograda prema Boljevcima, Jakovu, Surčinu, Ugrinovcima i Dobanovcima, potom dalje ka preko Srema ka Inđiji i preko Fruške Gore ka Bačkoj i Novom Sadu.

U ostalim delovima Beograda bilo bi tek slabih pljuskova sa grmljavinom, a istočnije od centra grada kao i širi centar grada prošli bi bez kapi kiše, dok bi oluja u urbanom delu grada bila najbliža Novom Beogradu i Zemunu.