28.06.2024.

11:26

Foto: Medija centar Odbrana

Vesti

Medija centar "Odbrana“: Promocija romana „Eleo“ dr Zorana Bingulca

Veoma posećen događaj, kome su prisustvovali pomoćnik ministra odbrane Siniša Radović i direktorka Medija centra „Odbrana“, pukovnik Biljana Pašić, pratila je i izložba slika istog autora bogate sportske, umetničke, diplomatske i akademske karijere.
 
Na početku promocije, bogat profesionalni put Zorana Bingulca predstavljen je  sadržajnom prezentacijom koja donosi niz dragocenih trenutaka jednog ispunjenog života tokom kojeg je autor ostavio zapažen trag na mnogim poljima.

O romanu „Eleo“, koji se pojavio krajem godine za nama u izdanju novosadskog „Prometeja“, kao i o autoru, prvi je govorio počasni predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Antić koji je „ustanovio“ da nas Bingulac uvek i iznova iznenađuje.

Informer

 

Pročitao je deo svog „čitalačkog zapisa“, koji predstavlja svojevrsnu književnu kritiku, u kojoj je za autora, koga naziva „multidisciplinarnim umetnikom“, istakao da „objedinjava suštastvenost svog stvaralačkog impulsa u višeznačnoj datosti“.

Govoreći o junacima iz romana Zorana Bingulca, istakao je da se kreću nepredvidivim putevima u prostoru slobode, na kojima se naziru prizori usamljeničkih sudbina, a za autora je kazao da je u svojim delima „misaonim varničenjem poništio mnogobrojne strahove i proročanstva zarad erotične dijaloške vrteške koja je bez premca u savremenom romanu“.

Informer

 

Urednik novosadske izdavačke kuće „Prometej“, Zoran Kolundžija osvrnuo se na sadržaj romana, ali i na „autorov talenat i veštinu“ i traganje po Univerzumu „koje dominira njegovim celokupnim opusom“.
 - Ovaj roman je omaž slikama koje otvaraju vrata mistici, magiji i simboličkim sadržajima nesvesnog uma, a koji potiču iz snova i vizija - istakao je urednik novosadske izdavačke kuće „Prometej“.

Autor romana prof. dr Zoran Bingulac, uz zahvalnost prijateljima koji su govorili na promociji kao i Medija centru „Odbrana“, Uprave za odnose sa javnošću Ministarsta odbrane – na organizaciji događaja, samo je, za kraj, pročitao kratki moto svog romana, u kome se, između ostalog kaže, da je „život čudesna nadpojava u neznanom prepletu vremena.. i večna tajna na krivudavoj stazi zaborava..“.

Informer

 

Na promociji, koje su ukrasile i Bingulčeve živopisne slike, odlomke iz romana „Eleo“ čitao je profesor Goran Puzić, a za muzički deo programa bio je zadužen renomirani kompozitor Mikica Antonić. Izložbu slika simbolično je otvorio galerista Dragan Spasojević.