28.06.2024.

16:25

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Oglasili se akva-parka "Petrolend" nakon što se petoro dece otrovalo hlorom: "Jako nam je žao!"

Sada su se oglasili i iz uprave akva-parka "Petrolenda".

- Obaveštavamo javnost, da sve što nudimo je u skladu sa zakonskim propisima koji su važeći u Republici Srbiji, čak radimo i više od toga što zakon propisuje a sve u cilju da se posetioci osećaju komforno. Zvaničnu izjavu ćemo proslediti kada sve nadležne institucije izvrše svu potrebnu kontrolu i detaljnu analizu svega što je moglo da doprinese diskomforitetu kod nekih klijenata. Jako nam je žao zbog nastale situacije i verujemo da će naši gosti kod nas imati lepo leto i odneti samo lepe doživljaje - rekli su nam iz uprave "Petrolenda".

Deca zadržana na posmatranju 24 sata

Podsetimo, petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma.

Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici, a tačno je da su svi u toku jučerašnjeg dana bili u akva parku "Petrolend". O uzroku za sada ne možemo da govorimo, dok ne budu gotova sva ispitivanja - potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Informer

 

Takođe, jedno dete je pušteno kući, s obzirom na to da simptomi nisu bili izraženi do te mere da bi bilo zadržano, pa je zapravo reč o ukupno šestoro dece koja su se sa sličnim simptomima javila u bolnicu, a nakon posete pomenutom akva parku.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine nam je povodom ovog slučaja rečeno da IZJZV, kao ovlašćena, sertifikovana i akreditovana zdravstvena ustanova, obavlja analize i utvrđuje zdravstvenu ispravnost vode javnih bazena za korisnika "Petrolend" u skladu sa ugovorenom dinamikom.

- Prema odredbama zakonske regulative i standarda za akreditaciju laboratorija za ispitivanje, korisnik usluga je vlasnik rezultata, te Vas upućujemo da se istom obratite za potrebne informacije - rekli su iz ove ustanove javnog zdravlja.