01.07.2024.

21:15

Foto: N.S.

Vesti

Munje seku nebo! Nevreme potopilo i Beograd! Jezivo veče i u Novom Sadu! Evo kako je bilo i u ostalim delovima Srbije! (FOTO/VIDEO)

U Zemunu je počeo jak pljusak, ugašena je ulična rasveta. Duva vetar olujne jačine. Čuju se protivgradne rakete nad Voždovcem.

Nebo iznad prestonice počele su da "cepaju" munje, a RHMZ je u 21.30 izdao upozorenje za područje Beograda. - Jaka konvektivna oblačnost sa područja Srema i Mačvanskog okruga u zapadnoj struji premešta se ka Beogradu, pa se u narednih sat, dva i na području Beograda očekuju intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom, kratkotrajno je moguća i pojava grada, kao i olujni vetar u zoni najjačih plјuskova. Procenjena količina padavina je između 20 i 40 mm za kratko vreme, lokalno je moguće i znatno više - navodi se u hitnom upozorenju.

Kako javlja naš reporter, nad Novim Sadom se smrklo nebo, jezive munje dodatno pogoršavaju situaciju, a kiša lije kao iz kabla.

Snažno nevreme, koje je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) ranije najavio, a zbog kojeg je MUP Srbije izdao upozorenje sve više pogađa Novi Sad i kreće se ka Beogradu.

Informer

 

Kako javlja naš reporter, delovi Novog Sada su u mraku.

Ovako je u Inđiji:

Ni u Pećincima nije ništa bolje.

Grad veličine jajeta u Petlovači.

U Sremskoj Mitrovici potop.

Ništa nije bolje ni u Badovincima.

Podsetimo, stravično nevreme pogodilo je veći deo Srbije, a više o tome pročitajte OVDE.