02.07.2024.

09:29

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Ministarka Đedović potpisala povećanje zarada za 8.600 radnika u Srbiji: Evo o kom preduzeću se radi i koliko su im veće plate

Ministarka je istakla da "Elektrodistribucija Srbije" (EDS) ima ključnu ulogu da građanima obezbedi sigurno i kvalitetno napajanje električnom energijom, sa manje kvarova i prekida u snabdevanju, navodi se u saopštenju ministarstva.

Đedović Handanović dodaje i da je zajednički cilj države, poslovodstva, zaposlenih i sindikata da EDS dalje jača, da mogu da zadrže i privuku kvalitetne kadrove, ali i da kao kompanija posluju efikasnije.

- Nakon pregovora sa sindikatima potpisali smo izmene kolektivnog ugovora kojima se od juna povećava vrednost radnog časa. Računajući povećanje koje je već realizovano od januara i ono koje sledi od juna, ukupno povećanje prosečne neto zarade u odnosu na prošlu godinu u 'Elektrodistribuciji Srbije' iznosi oko 10 odsto. Očekujem da zaposleni nastave marljivo i vredno da rade kako bi energetski sistem bio stabilan - rekla je Đedović Handanović.

Informer

 

Ministarka je naglasila da ukupna vrednost planiranih investicija i onih koje su toku u EDS-u iznosi blizu pola milijade evra i da je ponosna na rezultate koji su ostvareni za kratko vreme.

Izmene kolektivnog ugovora potpisali su u ime "Elektrodistribucije Srbije" vršilac dužnosti direktora preduzeća Bojan Atlagić i predsednik Sindikata radnika "Elektrodistribucije Srbije" Branko Tomić.