03.07.2024.

09:46

Foto: Informer

Vesti

"Plivamo u zgradi, sve je potopljeno": Stanari zgrade na Voždovcu mole nadležne da im pomognu, zgrada im je uništena (VIDEO)

Prema poslednjim podacima, za svega nekoliko sati palo je toliko kiše koliko padne za tri meseca, te je zbog toga i došlo do manjeg kolapsa, koji je u rekordnom roku rešen, od strane 28 ekipa nadležnih institucija koje su bile na terenu. 

Da mukama nije kraj, najbolje govori i podatak da je nekoliko zgrada potopljeno, a jedna od njih je i zgrada u ulici Porodice Trajković na Voždovcu. Stanovnici ove zgrade od padavina i jakog nevremena, još uvek ne mogu da dođu sebi od štete koju su pretrpeli, te tako za Informer.rs govore šta ih je snašlo i mole nadležne institucije da im pomognu. 

- Konkretno, ovo je nova zgrada u koju nas je investitor uselio a koja nije prošla tehničku proveru. Moram da kažem da uvek kada je nevreme, nama otpadne deo lima sa krova, a kada pada kiša poplavljeno je sve, a tako je bilo i sada kada je bilo ovo nevreme. Investitor nam je sve obećavao, ali ništa nije ispunio! Nakon kiše nam je garaža poplavljena, lift je pun vode, a voda koja prolazi kroz zidove uzrokuje i to da unutrašnja fasada otpada - priča nam stanovnik (ime poznato redakciji) zgrade i nastavlja: 

- Zgrada se nalazi na Voždovcu u ulici Porodice Trajković 2V i 2B, ovde smo se uselili tokom 2022. godine, zgrada je sada puna, a radovi su kasnili godinu dana. Moram da kažem da nismo imali kanalizaciju, kao ni vodovodne mreže, a o našem trošku smo obezbedili vodu. Ovde živi preko 100 porodica, u velikom smo problemu i molimo nadležne da nam pomogu, nakon nevremena i obimne kiše, plivamo u zgradi, a stanove smo pošteno kupili - kažu nezadovolojni stanovnici zgrade. 

Kako bi nam dočarali kroz kakvu muku prolaze, poslali su nam snimke hodnika gde se vidi dokle je stigla voda i u kakvom stanju im je zgrada.