03.07.2024.

14:33

Foto: informer.rs

Vesti

'Promovisanje tradicionalne srpske kulture u Rusiji' - Milićević: Spasić najbolji mladi ambasador srpske umetnosti u svetu

''Spasić je tokom studija u Rusiji više puta nastupao u Sankt-Peterburškog filharmoniji i Ruskoj  akademskoj kapeli, a osvojio je brojne nagrade na prestižnim svetskim takmičenjima.

Ministar Milićević naglasio je da je Spasić jedan od najboljih mladih ambasadora srpske kulture i umetnosti u svetu.

- Naša misija je da pronalazimo ovakve talentovane mlade ljude koji su ostvarili svetski uspeh u različitim oblastima, da razgovaramo s njima i da pokušamo da ih ubedimo da se vrate u Srbiju - rekao je ministar Milićević.

Ministar je pokrenuo inicijativu da naš mladi muzičar sa svojim kolegama iz Srbije organizuje Dane srpske kulture u Sankt-Peterburgu na kojima bi ruskoj publici bila predstavljena tradicionalna srpska muzika. Ovakva manifestacija doprinela bi promociji srpske kulture u Rusiji i tako dodatno povezala dve zemlje i dva prijateljska naroda.

Stefan Spasić, koji pored studija i radi na Institutu u Sankt-Peterburgu, trenutno je na odmoru u Srbiji, gde je prvi put doveo i devojku Sofiju, koja je takođe student muzike. Sofija je oduševljena prirodnim lepotama Srbije i ističe da je naša zemlja podseća na rodni Krim'', saopšteno je iz kabineta ministra bez portfelja Đorđa Milićevića.