Autor: Informer.rs

05.07.2024.

14:11

Foto: Informer

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Ministarstvo je na ovogodišnjem Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom sa 270 miliona dinara podržalo realizaciju 32 programa saveza koji u sastavu imaju blizu 500 lokalnih organizacija u Republici Srbiji. Pomoćnica Barošević istakla je da su u okviru ovih programa pokrenute brojne aktivnosti u cilju poboljšanja života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

Informer

 

- Veoma je važno da i u buduće zajedno radimo na realizaciji svih aktivnosti koje su podržane od strane Ministarstva u okviru Programskog konkursa kako bi unapredili kvalitet života osoba sa invaliditetom i obezbedili im jednake šanse i mogućnosti - rekla je Barošević.

Informer

 

Kako je istakla, samo zajedničkim radom i inkluzivnim pristupom mogu da se ostvare vidljivi rezultati u cilju stvaranja Srbije bez barijera i inkluzivne Srbije, koja će biti najbolje mesto za život svih građana.