05.07.2024.

15:09

Foto: Foto: Z. G.

Vesti

Užički gimnazijalci opet "pokidali" na prijemnim ispitima na fakultetima u Beogradu!

Direktorka Užičke gimnazije Biljana Grujičić ponosna je na svoje maturante jer su i ove godine, kao i prethodne dve, kako kaže, opravdali očekivanja da budu među najboljima na fakultetima koje su upisivali.

- Čak 70 odsto naših učenika je u prvih 100 na listama beogradskih fakulteta na kojima su polagali prijemne ispite. Oni su svi uspeli da uđu na budžet! Odmah po formiranju rang liste javili su mi se sa Medicinskog i Elektrotehničkog fakulteta i na veliko zadovoljstvo saopštili da su naši učenici svi prošli prijemni. Takođe, dobro su prošli i na FON-u, dok su svi učenici sportskog odeljenja koji su konkurisali upisali DIF – kaže direktorka Užičke gimnazije.
Ona je dodala da je ovo treća godina zaredom kako maturanti Užičke gimnazije uspešno prolaze na prijemnim ispitima.

Informer

- Ovo je odlična sinergija profesora i učenika, i to je dalo najbolje rezultate. Možete da zamislite kakva je konkurencija bila na upisu kada nam je za sportsko odeljenje učenik sa najmanje bodova imao 70 poena – kaže Biljana Grujičić.

Zbog dobrih rezultata ove i prethodnih godina država finansira novu laboratoriju za hemiju u ovoj školi a planira se i nabavka pametne table.

Saša Stanojević, profesor biologije u Užičkoj gimnaziji, kaže da je decu za prijemni ispit spremao sve četiri godine.

Informer

- Znate kako kažu - kada je profesoru jasno, jasno je i đacima. Ta deca su vrlo pametna, posvećena, odgovorna. Videćete da su sjajni studenti, da su kasnije dobri stručnjaci, da su svi ti stomatolozi, lekari, biolozi i vrlo su ponosni na svoju školu, na uspeh iz ove škole – kaže Stanojević.

Maturant Uroš Burlić upisao je Medicinski fakultet u Beogradu. Kaže da je već na početku priprema za prijemni video u udžbenicima i skriptama poznato gradivo.
- Da sam bio u drugoj školi, verujem da ne bih mogao da spremim prijemni, ali ovako sa dobrim profesorom sve je bilo već poznato i onda uopšte nije bilo teško - ističe Uroš Burlić.