09.07.2024.

09:06

Foto: printskrin

Vesti

Građani nisu ni svesni rizika na našim rekama! Rečna policija uputila apel nakon nesreće na Savi: Ove stvari su zabranjene

Za trećom osobom koja je doživela nezgodu u petak u sudaru čamca i teretnog broda i dalje se traga. Jedan muškarac je doplivao do obale, a ženska osoba se udavila i izvučena je iz vode u subotu u tri ujutru.

Utisak komandira policijske ispostave za bezbednost na rekama PU Beograd, Miloša Kostića je da učesnici nisu dovoljno svesni rizika koji vlada na rekama.

- Naši građani moraju da vode računa o pravilima plovidbe, da poštuju plovidbene znakove i da pre svega plove van plovnog puta kako ne bi ugrožavali plovidbu teretnih brodova čiji saobraćaj je znatno intenzivniji tokom cele godine - naglasio je Kostić.

Informer

 

Česta je pojava na gradskim rekama da građani čamcima dođu na sredinu i onda skaču i kupaju se.

- To je apsolutno zabranjeno. Ako se kupamo tokom plovidbe, može doći do ugrožavanja bezbednosti. Elisa čamca može naneti jako teške povrede i ugroziti život - naglasio je Kostić.

Informer

 

Kontrole policijskih službenika vrše se tokom celog dana, a veliki apel za sve građane je da ne ostaju do kasnih sati na rekama, jer je u tim trenucima plovidba izuzetno složenija, vidljivost smanjenja i samim tim je opasnost ugrožavanja bezbednosti povećana.

Podsetimo, službe Hitne pomoći izvukle su 6. jula iz Save telo ženske osobe, koja se vodila kao nestala nakon sudara teretnog broda i čamca, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Telo žene izvučeno je u 2.50 sati kod Sava promenade, dok se jedan muškarac i dalje vodi kao nestao.

Do sudara čamca i teretnog broda došlo je 5. jula oko 21.45 na Savi kod Novog Beograda.

Nakon sudara, jedan muškarac iz čamca je doplivao do splava na Novom Beogradu, gde su ga izvukli pripadnici rečne policije, a tragalo se za dve osobe.