09.07.2024.

12:33

Foto: Shutterstock

Vesti

Upola jeftinije od Grčke i Crne Gore! Ovde je letovanje bagatela: Srbi poludeli za ovom destinacijom

Turisti iz Srbije kao svoju letnju destinaciju uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, međutim, ove godine zabeležen je porast interesovanja za letovanjem u Bugarskoj zbog povoljnih cena aranžmana. Tako, na primer, ono što u Bugarskoj košta oko 300 evra, u Crnoj Gori je duplo skuplje, dok je u Hrvatskoj čak tri puta veća cena za isti aranžman.

- Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cene i kvaliteta, i to se prepoznaje na našem tržištu. Mi imamo jedan veliki broj putnika, pre svega iz istočne, jugoistočne Srbije, koji tamo letuju - izjavio je Aleksandar Seničić i dodao da je sa završetkom autoputa do Dimitrovgrada sve doboro povezano i znatno olakšano za putovanje.

Iako turisti koji su već posetili Bugarsku, tvrde da kupanje u Crnom moru ne može da se poredi sa Jadranom ili Egejem, kvalitet smeštajnih kapaciteta i usluga na neki način nadoknađuju taj nedostatak.

Informer

 

Hrvatska je apsolutno najskuplja, kad govorimo i o hotelskom i o privatnom smeštaju. Grčka i Crna Gora se negde prate, da tako kažemo, kad je reč o našem tržištu. Apartmanski smeštaj je na sličnom nivou.

Ove godine letnji aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, jedan od glavnih razloga jeste svetska inflacija.

- Odmor u Grčkoj je poskupeo negde 10%, 12%, do 15%, kada govorimo o apartmanima, dakle to je negde očekivano u odnosu na inflaciju, dok u Hrvatskoj imamo poskupljenja koje idu i preko 25%, dakle sve zavisi šta se posmatra, ali posmatramo sada istu kategoriju privatnog smeštaja. Kada je reč o hotelima, vrlo je slična situacija - izjavio je Seničić.