09.07.2024.

15:48

Foto: PRINTSCREEN/TIKTOK/JIBRIBELL

Vesti

Dečaci prodavali limunadu, kada im je prišao ovaj Amerikanac! Njegov potez ih ostavio bez teksta

Ovog simpatičnog mladića svi pamte i po dobroj duši i neizmernoj ljubavi koju gaji prema našem narodu, a novim gestom prema jednom dečaku u Knez Mihailovoj je to i dokazao.

Naime, dok je šetao glavnim šetalištem u Beogradu naišao je na dvojicu dečaka koji su prodavali limunadu. Posebno se obradovao jednom od njih, kojeg je, kako je naveo i ranije sretao.

"Znam te brate, ti uvek radiš", naveo je Džibri.

Amerikanac je proćaskao sa dečacima, a zatim se i raspitao kolika je cena limunade koju prodaju. Ipak, nije mogao, a da ne upita dečaka kojeg poznaje zašto uvek radi tako puno.

"Zato što moram da otplaćujem sebi ratu za telefon", odgovorio je dečak.

Odgovor ovog vrednog jedanestogodišnjaka oduševio je Džibrija, pa je rešio da za dečaka uradi nešto o čemu nije mogao ni da sanja.

"Koliki ti je račun za telefon", upitao ga je.

Dečak mu je odgovorio, sipajući mu limunada, ni ne slutivši šta ga čeka samo par sekundi nakon toga.

"Kažeš 6.000? Ovo je 6.000 za tvoj telefon brate. Svaka ti čast brate", rekao je Džibri dok ga je jedanaestogodišnjak posmatrao u neverici.

"On je u šoku", povikao je jedan od prolaznika koji je svedočio ovom prelepom gestu.

Zahvalni dečak odmah je potrčao u zagrljaj Džibriju, koji ga je ohrabrio da samo nastavi tako da radi.

"Samo tako nastavi, ti radiš svaki dan. Ponosan sam na tebe", rekao je.

Amerikanac je uzeo svoju limunadu i nastavio šetnju Beogradom, dok se u pozadini vidi kako jedan od dečaka srećno skakuće jer je uspeo da skupi novac za račun.

"Ova deca to zaslužuju. Viđam ih svakog dana na ulici kako prodaju limunadu, ponosan sam na njih. Podsečaju me na mene kada sam bio klinac", naveo je Džibri.