10.07.2024.

17:21

Foto: N.Š.

Vesti

Stranci okupirali Novi Sad! Počinje Exit! Očekuje se 200.000 ljudi

Ekipa Informera razgovarala je sa posetiocima kampa gde smo saznali da je Novi Sad glavna stanica u julu mesecu mnogim turistima.
Anja Pajntar (33) iz Slovenije kaže da je prvi put ove godine došla ne Exit.

Informer

- Glavni razlog jeste što sam došla ove godine jeste da osetim čari samog festivala, ali i da promovišem biorazgradivu kozmetiku koju delimo svim učesnicima kampa. Juče smo bili u jednom restoranu na Dunavu na večeri i oduševila sam se izborom hrane i domaćih pića - kaže Anja, a njen drugar Martin Leban (31), takođe iz Slovenije kaže da je prošle godine došao na jedno veče i to da vidi kako festival izgleda.

Informer

- Sećam se prošle godine kada sam ušao. Oko 50 hiljada ljudi me nosilo kao bujica. Činilo mi se nestvarno. Jedva čekam da počne. Popiću malo i zna se da će biti žurke, danas posebno - očekuje Martin.


Dodaje da se u Novom Sadu oseća kao u Beču i da mu se od srpske hrane najviše dopada jagnjetina, teletina, i naravno ćevapi sa kajmakom.
- Mnogo dobru hranu pravite na žaru. Dopada mi se i rakija od kajsije, onako mekana je, i nikšićko pivo naravno - kaže on.

Umut iz Turske je drugi put u Novom Sadu.
- Morao sam da se vratim. Prošle godine je bilo super. I izvođači, atmosfera! Prosto obožavam Exit - rekao je Umut dok je išao ka tuševima da se rashladi.

Informer

Sam kamp se nalazi u sklopu Štranda, na odbojkaškim terenima. Gosti imaju zatvorene tuševe sa toplom vodom, toalete, raznovrsnu ponudu hrane i pića, prodavnica sa kamperskom opremom, stanica za punjenje elektronskih uređaja...

Recepcija kampa radi tokom celog dana i noći sve do 14. jula.

Kao i na svakom mestu poput ovog cene su, kažu malo "jače". 

Informer

- Kugla sladoleda je 120 dinara, veliki kornet 150, limunada 150, nes kafa 280 dinara, dok je kapućino 225 dinara. "Jelen" točeno pivo 335, somersbi 425, a giros veliki sa pilećim mesom 650 dinara.

Info - pult se nalazi odmah na ulazu, gde možete da dobijete narukvice za kamp, kao i sve ostale informacije. Naravno, osim dela za prvu pomoć, tu su i standovi za prodaju majica za exit, pa štand za psihološku podršku.