11.07.2024.

08:59

Foto: printskrin

Vesti

Bravo narode! Srbija se ujedinila za spas male Sofije - Oglasile se njena mama emotivnom porukom (FOTO)

Njena mama se sada oglasila i javno zahvalila svima na pomoći, te istakla da je Srbija uspela da sakupi novac da njena ćerkica dobije potebnu terapiju.

- Hvala bogu i svim ljudiba dobrog srca! Uspeli smo da sakupimo za šest ciklusa, nastavljamo istim tempom za još 6 ciklusa i dodatne troškove u bolnici. Hvala na ogromnoj podršci! Šaljemo vam poljupce ja i Sofija iz Turske!

Sofija je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, rođena deset dana posle predviđenog termina. U trećoj godini je počela da se žali da je boli glava, a nakon urađenih specijalističkih pregleda i analiza ustanovljeno je da ima tumor na mozgu sa dijagnozom Gliobastoma WHO gradus IV.

Do sada je Sofija imala 2 operacije, lečenje je sprovedeno na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a posle dve godine kontrolni MR pregledi endokranijuma pokazali su postojanje suspektne progresije prethodno praćenog tumora zbog čega ponovo mora na operaciju.

Posle treće operacije roditelji planiraju nastavak lečenja u inostranstvu i genetske analize tumora na Klinici u Bostonu, za šta im je potrebna finansijska pomoć i podrška.

Pomozimo Sofiji da povrati radost u svoj život i bezbrižno detinjstvo koje je imala pre bolesti.

Informer

 

1345 na 3030 - Za Sofijin život! Budimo humani! Pomozimo Sofiji!