11.07.2024.

11:34

Foto: Marko Đoković/Tanjug

Vesti

Tokom posete Egiptu prva dama Srbije Tamara Vučić susrela se sa sestrom najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska! Toska Mask zainteresovana da snima filmove u Srbiji

Toska Mask je izuzetno cenjena rediteljka i producentkinja u svetu, i vlasnica kompanije Passionflix, platforme za striming filmova i serija snimljenih na osnovu ljubavnih romana koji su veoma popularni u Americi. 

Svoj prvi film je producirala davne 2001. godine, a od tada je režirala desetine filmova, od kojih poslednjih godina namenski za platformu koja je u njenom vlasništvu.

Toska Mask je bila veoma zainteresovana o uslovima snimanja u Srbiji budući da su proteklih godina svoje filmove kod nas snimile neke od najvećih zvezda današnjice, počev od Džonija Depa, Rafaela Fajnsa, Pirsa Brosnana i mnogih drugih.

Supruga predsednika istakla je u razgovoru da je ključni razlog zbog kojeg Srbija privlači filmske produkcije strategija države koja se uspešno sprovodi i koja podrazumeva niz olakšica za produkcije - pre svega jednostavne procedure za obezbeđivanje snimanja, zatim podsticaji države koji su u visini 25% od troškova koje je investitor ostvario u Srbiji za snimanje filma, a isti uslovi važe i za strane i za domaće investitore. Osim toga, produkcije koje su snimale u našoj zemlji posebno su isticale profesionalnost i stručnost pomoćnih radnika - koreografa, rekvizitera, šminkera, pomoćnika, kao veliku prednost u odnosu na druge zemlje.

Toska Mask je nakon obraćanja Tamare Vučić u kojem je pomenula Milunku Savić kao najodlikovaniju ženu ratnicu na svetu, bila veoma zainteresovana za istoriju naše zemlje. "I vi u Srbiji imate baš bogatu istoriju" primetila je zainteresovano pred prisutnima i izrazila želju da poseti Srbiju.

Tamara Vučić nalazi se u poseti Egiptu gde joj je dodeljena nagrada "Better World Best Commitment Award" za diplomatske napore u promociji mira u Evropi i predanost humanitarnim ciljevima.