11.07.2024.

14:39

Foto: Printskrin

Vesti

Heroji iz Srbije spasili delfina Đuru, a onda se pojavio i sveštenik! Prizor iz Grčke topi i najhladnija srca (FOTO)

Srbi su ispali heroji i spasili su bebu delifna!

A celu situaciju je sa korisnicima društvenih mreža podelio jedan Srbin u Fejsbuk grupi "Grčka info".

- Danas, malo pre podneva u Nei Poriju se desila jedna neverovatna stvar! Na plaži u novom delu, u visini restorana Avra neke velike ribe su na pedesetak metara od obale jurile malog delfina. Dva čoveka nisu puno oklevala, ušli su u vodu, oterali veće ribe i spasili bebu delfina. Jedan od njih ga je u naručju doneo do obale. Delfina, ne drugog čoveka - počeo je on priču.

Informer

Odmah se našla jedna porodica iz Jagodina i ustupila svoj bazenčić za decu koji su hitro napunili svežom vodom i stavili unutra malog delfina.

- Radosno je lupkao svojim repićem po vodi i kao da je hteo da kaže hvala, neki posmatrači kažu da si mu videli i osmeh. Ubrzo se okupio veći broj ljudi, čak je došao i lokalni sveštenik koji je očitao specijalnu molitvu namenjenu za ovakve slučajeve - navodi svedok ovog neverovatnog događaja.

Kaže i da je delfin dobio ime.

- Delfin je odmah dobio nadimak Đura jer je većina posetilaca plaže iz Srbije i u obzir su dolazila samo naša imena. Jedan par iz Rumunije je imao i druge ideje za ime ali su bili nadglasani. Naravno, spasioci su takođe ljudi iz Srbije, Sreten i Boca (tako se predstavio) koji su se skromno povukli u hlad i nastavili da piju pivo - dodao je on.

Posle nekog vremena sa pučine je došao delfin.

- Očigledno majka, i počela je da doziva svoje delfinče. Lokalni ronilac je uzeo bebu delfina i lagano ga odneo do majke. Čitava plaža je tapšala i pozdravljala malog delfina a bogami bilo je i suza. Čovek iz Krajine, pesnik po vokaciji (poeta naturalis) je čak i smislio par stihova: "Evo ide delfin Đura, ispred sebe talas gura, veseo nam i živ bio, vazda nama dolazio!" - podelio je on.

Dodao je i da su dobili svi lekciju.

- Šta smo danas naučili? Uvek treba pritrčati u pomoć onome kome je pomoć potrebna, delfini ne jedu plazmu i mleko, zajedno možemo pomeriti planine, ne mora sve što ulovimo, nađemo, završiti na roštilju - zaključio je on.

Međutim, on nije imao fotografiju, te su mnogi posumnjali u istinitost ove priče.

Potom se javila jedna žena iz Srbije koja je postavila u grupi "Grčka info" fotografiju delfina Đure.

- Za sve koji traže fotografije iz Nei Porija sa bebom delfinom, imam samo jednu. Uživajte - napisala je ona uz fotografiju.

Na fotografiji se može videti delifn Đura u malom bazenu i pop koji ga mazi.

Ljude je ova priča oduševila, a kažu da skoro nešto lepše nisu pročitali.