11.07.2024.

19:57

Foto: Fondacija Budi human

Vesti

Srbijo, maloj Nini (8) je potrebna naša pomoć! Od rođenja se bori sa teškim bolestima, a sada smo joj potrebniji nego ikad - Za njeno bolje sutra! (FOTO)

Nina je rođena iz uredne trudnoće, ali je zbog komplikacija pri porođaju odmah iskusila teške zdravstvene probleme. Već u prvih nekoliko dana svog života, Nina se suočila sa teškim gušenjem, zbog čega je bila na intenzivnoj nezi. Od svojih prvih meseci, Nina se bori sa epileptičnim napadima i koristi antiepileptičnu terapiju.

Informer

 

Ustanovljene dijagnoze su: G80.0 Paralysis cerebralis spastica quadriplegica i G40.2 Epilepsia symptomatica, a u uzrastu od 7 godina neurološki ima spastičnu kvadriparezu, globalno kašnjenje u razvoju, epilepsiju, strabizam i težak stepen skolioze. Zbog ovih stanja, Nina ne može da sedi, hoda, ili samostalno obavlja osnovne životne funkcije. Svaki dan je borba, svaki pokret je izazov.

Nina nije ostvarila nijedan razvojni miljakaz osim delimične kontrole glave. Zbog ovih stanja, potrebna joj je stalna briga roditelja i kontinuirana medicinska i terapijska podrška.

Nini su hitno potrebni intenzivni fizikalni tretmani, logopedske i defektološke terapije, specijalistički pregledi, neurostimulacija, osteopatske terapije, kao i ortopedska pomagala i kolica. Bez ovih tretmana, Nini je uskraćena šansa za bolje sutra.

Zato, apelujemo na sve ljude dobrog srca da se pridruže našoj misiji i pomognu Nini! Svaka donacija, ma koliko bila mala, može da napravi ogromnu razliku u njenom životu. Zajedno možemo da omogućimo Nini da dobije neophodnu terapiju i podršku, i da napreduje koliko god je to moguće.

Teško je naći prave reči kada je bolest dece u pitanju, kada boluju od retkih i veoma teških bolesti,  ali ujedinjeni možemo da stvaramo čuda i pomognemo im da osvoje svoje bitke, da se izbore za osmeh, za korak, reč. 

Zato, pomozimo Nini da ima budućnost kakvu zaslužuje.

Za Ninino bolje sutra!