Autor: Informer.rs

12.07.2024.

16:17

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

Pakleno visoke temperature u Srbiji! Oboreni svi rekordi - oglasio se RHMZ! Ne izlazite bez preke potrebe

Termometar pokazuje 37 stepeni, ali subjektivni osećaj je 41.

Sremska Mitrovica i Ćuprija slede za njim sa izmerenih 38.

Informer

Detaljna prognoza za naredne dane

Subota: Pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u Banatu i donjem Podunavlju pojačan. Najniža temperatura od 17 do 28, a najviša od 36 do 40 stepeni.

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na severozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, do kraja dana u Vojvodini i zapadnoj Srbiji u skretanju naseverozapadni. Najniža temperatura od 17 do 28, a najviša od 35 do 40 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 17 do 25, a najviša dnevna od 36 do 40 stepeni.

Prognoza vremena od 16. do 20 jula

Pretežno sunčano i veoma toplo. Od srede (17. jula) na severu Srbije, a oko 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko 5 stepeni, ali će se nastaviti period sa tropskim danima (u urbanim sredinama i tropskim noćima). Očekuje se i retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Informer

 

U Srbiji je danas na snazi crveni meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura, a ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.