13.07.2024.

12:48

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Đurđev jasan: Albanci i Hrvati spasavaju svoju decu od pakla kockanja i klađenja, hoće li neko sačuvati srpsku decu od te pošasti!?

Đurđev je istakao da su nedavno donete mere o ograničenju reklamiranja kladionica i kockarnica u Hrvatskoj bukvalno kao prepisane mere koje je Srpska liga pre samo nekoliko sedmica predložila vlastima u Srbiji.

- Hrvati su ograničili reklamiranje kockarnica i kladionica, zabranili reklamiranje klađenja na javnim površinama i smanjili spoljašnju vidljivost izloga kladionica. Albanija je još pre deset godina potpuno zabranila njihov rad. A mi, dozvolili smo sebi da naša omladina bude ,,šampion" kockanja i klađenja u Evropi - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige pozvao je Vladu Srbije da još jednom razmotri inicijativu Srpske lige da se rad kladionica i kockarnica u prvoj fazi maksimalno oteža, a u drugoj potpuno zabrani.

- U pitanju je borba za budućnost naše dece, kakvu poruku im ostavljamo sa kockarnicama i kladionicama na ćošku svake ulice, pored svake škole? - zaključio je Đurđev.