15.07.2024.

10:07

Foto: Tanjug

Vesti

Sat na toboganu 1.500 dinara, ležaljke paprene, a tek hrana... Od cenovnika na Adi zaboleće vas glava

Već do podneva je danas bilo ko oko puno. A ljudi su samo pristizali. Žalili su nam se da ih je sunce već "puklo u glavu", da jedva čekaju da dođu do vode. U debeloj hladovini porodice s decom zauzele su mesto još u jutarnjim satima. Kažu da ne planiraju da se pomeraju do kasno uveče.

Na plaži na suncu su uglavnom tinejdžeri, mažu se raznim faktorima, pa se brčkaju. Kažu da baš tada najviše izgore u vodi. Većina na peškirima i pod suncobranima, hlade se i lepezama. Ali ima i odvažnijih starijih...

- Ovde sam maltene svaki drugi dan od devet ujutru do deset uveče kad imam slobodno. Iako sam u penziji, i dalje radim kao portir jer osećam da mogu. Kad sam pored vode, ne osećam vrućinu. Podnošljivo je, ali u gradu... Nigde ne idem bez flaše s hladnom vodom - kaže  Milenko Zogović (72).

Ima i onih koji moraju da rade. Lazar Mladenović je konobar na Adi.

- Rashlađujem se za vreme pauze i pijem što više vode. To mi pomaže da izguram dan. Najveća gužva je kasno po podne, tad bukvalno nema slobodnog mesta. Gosti najviše poručuju limunadu s nanom, a onda kafu i ostala osvežavajuća pića. Ležaljke dobijaju uz piće - naglašava Mladenović.

Zabava na Adi

tobogan sat vremena 1.500
tobogan pola sata 1.000
tobogan tri spusta 400
tobogan jedan spust 200
kupanje u bazenu 500
ležaljke po komadu 750

* Cene su u dinarima