Autor: Informer.rs

15.07.2024.

17:44

Foto: OC Jahorina

Vesti

Nikola Rokvić ovogodišnji ambasador Jahorina Ultra Trail-a! Trka i koncert u jednom!

Direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić, u uvodnom dijelu istakao je da je ljetnja sezona na Jahorini krenula nikad ranije, 22. juna, i da je do danas zabilježila impresivnih 30.000 posjetilaca, sa čak 50.000 prolaza na ljetnjim sadržajima.

Na Jahorini se ove ljetne sezone održava veliki broj događaja među kojima je i Jahorina Ultra trail.  Ove godine na događaju će se okupiti oko 5.000 trkača i posjetilaca iz 30 zemalja, a događaj nosi i međunarodne ITRA poene. Ove godine obilježava se 10 godina postojanja traila, a po prvi put će biti organizovana trka od 100 milja – ULTRA sa 160 kilometara, koja će startovati na Prijevoru. Pored ove, tu su i trke MAXI na 78 km, MIDI na 30 km i MINI na 10 km, pružajući mogućnost učešća i profesionalcima i rekreativcima.

Za one najhrabrije, staza ULTRA dužine 160 km predstavlja fizički izazov, test snage, izdržljivosti i mentalne odlučnosti. Najbrži muškarac i žena na ovoj stazi osvojiće vredne nagrade – automobile!

Pored trkačkog uzbuđenja, svi posjetioci mogu očekivati vrhunsku zabavu uz DJ žurku i spektakularni koncert jedne od najvećih zvijezda Balkana i ovogodišnjeg ambasadora trke, Nikole Rokvića. Nikola će učestvovati na MIDI trci, a 28. jula će održati koncert na Jahorini. Direktor Ljevnaić naglasio je koliko cijene Nikolu kao čoveka i njegovu posvećenost porodici, te izrazio ponos što je odlučio da učestvuje na Jahorina Ultra trailu nakon poduhvata pješačenja do Egine - „Jahorina Ultra trail je postao prepoznatljiv međunarodni događaj koji svake godine privlači sve veći broj trkača i posetilaca. Posebno smo ponosni što ove godine obeležavamo desetu godišnjicu i što imamo premijernu trku ULTRA od 100 milja. Ovo je dokaz da Jahorina može da ponudi vrhunske sportske i turističke sadržaje tokom cele godine."- rekao je Ljevnaić.

Nikola Rokvić je izjavio da se raduje Jahorina Ultra trailu i da mu predstavlja izazov da trči i nakon toga održi koncert. „ Prvi put sa i stao na skije baš na Jahorini koju posećujem često, od svoje treće godine i svake godine bar jednom nastupam na toj prelepoj planini. Veliko zadovoljstvo mi je što ću ove godine i učestvovati na ovom prestižnom događaju.  Najveća podrška mi je porodica koja će me pratiti na samom događaju. Nakon Egine, spreman sam za ovaj izazov,“ rekao je Rokvić, dodajući da mu je zadovoljstvo biti na trci koja njeguje prave vrijednosti poput porodice, sporta i prirode.

Ovaj svjetski događaj podržava preko 200 volontera i rekordan broj sponzora i partnera, obećavajući nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetioce. Posebnu zahvalnost organizatori duguju sponzorima koji su omogućili održavanje ovog događaja, uključujući Savijet ministara i Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašu Košarca, zatim Ministarstvo trgovine i turizma i Ministra Denisa Šulića, kompaniji MTEL, Travelundo, grad Istočno Sarajevo, opštinu Istočni Stari Grad, opštonu Trnovo, opštinu Rogatica, Sara voda, Bracom, Proteini Si, WaterDrop, Oxybaric, Nutrino Lab i Wellness, BeoSport, SunnyLand, Kalzberg, DM, Chicago Vein Institute, NNormal, Đak sport, Master Fizikal i Plantaže

Kao i velikom broju medijskih pokrovitelja - Arena Sport, Lilium, RSG Radio, Nezavisne novine i Portal Sport DC.

Prijave za događaj su još uvijek otvorene na zvaničnom sajtu www.jahorinatrail.com.