Autor: Informer.rs

15.07.2024.

18:18

Foto: Shutterstock

Vesti

Kakve su vrućine u Africi i Beogradu? Devojka iz Ugande je u šoku, ovo u životu nije osetila (VIDEO)

U mnogim gradovima u Srbiji su zabeležene rekordno visoke temperature, koje su postale izazov čak i za Džulijan Abasu, mladu studentkinju medicine iz Ugande, koja već godinama živi u Beogradu.

Džulijan, koja je aktivna na TikToku gde deli svoja iskustva iz Srbije, nedavno je snimila video u kojem govori o neobično visokim temperaturama koje trenutno vladaju u Srbiji.

- Nikada nisam koristila kremu za sunčanje, zašto bih je koristila, ali sam danas morala. Danas mi je sestre iz Ugande rekla da ne može da izađe napolje zato što je kod njih 26 stepeni. Danas u Mbarari, mom gradu, ima 26 stepeni, ali ja sam joj rekla da ovde, u Beogradu, ima 39 stepeni. Ona ne može da veruje - ispričala je Džulijan u svom videu.

Ovaj video je brzo privukao pažnju i postao viralan, skupivši veliki broj "lajkova" i komentara.

- Nikada nisam iskusila ovakvu vrućinu. Topim se. Imam so na licu. A ljudi nas ovde pitaju da li je nama vruće pošto smo iz Afrike i već smo osetili ovakvu vrućinu. Pa kako da navikneš na ovo - dodaje Džulijan.

Za razliku od trenutnih temperatura u Srbiji, Uganda, odakle Džulijan dolazi, ima tropsku klimu sa temperaturama koje su tokom najtoplijeg perioda u godini prosečno oko 29 stepeni.

Najhladniji meseci u Ugandi donose temperature između 20 i 27 stepeni, što je znatno niže u poređenju sa trenutnim temperaturama u Srbiji.