16.07.2024.

07:16

Foto: Pixabay

Vesti

U 6 sati već izmereno 27 stepeni! Šok temerature u Srbiji - Danas +40, pa se ovog dana sve menja: Evo kada stižu nepogode!

Samo dva stepena manje izmereno je u Novom Sadu, Loznici, Paliću i Kraljevu. Toplo je bilo i u Kruševcu,Valjevu, Kikindi, Zrenjaninu, Nišu, Smedervskoj Palanci i Ćupriji gde je u 22 izmereno 29 stepeni.

Sinoć je najprijatnije bilo na Kopaoniku gde je temperatura 20 stepeni, u Sjenici i Dimitrovgradu bilo je 22, a u Kuršumliji 25 stepeni.

RHMZ za danas najavljuje nastavak tropskog talasa i temperaturu vazduha do 40 stepeni Celzijusa.

Informer

 

Jutros u 6 sati 27 stepeni?!

Jutros u 6 sati najtoplije je bilo u Beogradu, sa 27 stepeni. U Loznici je bilo 26 stepeni, a stepen manje u Novom Sadu i Zrenjaninu. Najsvežije je u Sjenici, gde je temperatura u 6 sati bila 14 stepeni. U celoj Srbiji na snazi je crveni meteo-alarm zbog visokih temperatura.

Obrt od petka, kiša i nevreme!

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Informer

 

U Srbiji danas pretežno sunčano i veoma toplo vreme

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz moguće pljuskove sa grmljavinom na zapadu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab do umeren, u košavskom području i jak, jugoistočni i istočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac.

Jutarnja temperatura od 16 na jugu Srbije do 26 u Beogradu, a najviša dnevna od 37 do 40.

Informer

 

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 23 do 26, a najviša dnevna oko 40.